Skip to content

Om Landsturnstevnet 2021


Vestfold og Telemark Gymnastikk- og Turnkrets har gleden av å invitere dere til Landsturnstevnet 2021 i Sandefjord. 24-27 juni.

Det har i mange år vært en drøm for mange av oss i Vestfold og Telemark å få arrangere Landsturnstevnet. Etter suksessen med World Gym for Life på Oslofjord Convention Center, der mange av oss var med som frivillige og vedtak på forbundstinget om å kunne arrangere Landsturnstevnet som et rent breddearrangement, bestemte kretsen seg for å søke på arrangementet.

Vi fikk tildelt Landsturnstevnet 2021 før jul 2018 og har siden arbeidet iherdig med dette. Mandatet som ble gitt var, «Landsturnstevne i ny drakt». Vi har hele veien prøvd å etterleve dette.


Det blir et mer kompakt stevne. Med en god blanding av gammelt og nytt.  Vi håper alle finner aktiviteter dere vil delta på. Enten du kommer som en tropp, gruppe eller alene har vi tilbud. Man kan også delta på kun Workshop.

Fullstendig program er under utarbeidelse og info kommer fortløpende. Så følg med videre på sosiale medier og nett.
Sandefjord er en by i Vestfold og Telemark fylke som er kjent for sin nærhet til havet. Sankthansfeiringen har i alle år vært en fin tradisjon i byen. Derfor ønsker vi velkommen til sankthansfeiring og åpner for å komme allerede 23. juni. (Grunnet usikkerhet og restriksjoner rundt koronapandemien ble det besluttet i januar 2021 å flytte stevnet fra Bugårdsparken til Oslofjord Convention Center i Melsomvik, Sandefjord. Dermed vil det ikke bli mulig å se båtkortesjen som er avbildet – men det blir fortsatt en superflott sankthansfest med grilling, underholdning og aktiviteter nede på stranden hos Oslofjord!) Ved å komme 23. juni vil man få en fin start på oppholdet og ikke minst en myk start på all aktivitet og trening som starter på formiddagen 24. juni.

Sandefjord har også store tradisjoner som en Gym- og turn-by. Med flere turnforeninger og en lang rekke med arrangementer gjennom mange år. Flere landskamper i turn må nevnes og ca. 3500 turnere var med på Ungdommens landsturnstevne i Sandefjord i 1989. Vi håper å se også mange av dere igjen.

Vi gleder oss til å ta dere alle imot og håper mange vil finne veien til Sandefjord i 2021!

TURNHILSEN Hans-Petter E Fridheim, stevneleder og Wenche Havnås, prosjektleder aktivitet.


Hvorfor bør man bli med?

Landsturnstevnet er en happening hvert fjerde år, med aktiviteter, samhold og masse turn-glede. De siste årene har det vært godt over tusen deltakere samlet fra hele Norge. Det er sosialt og gøy, og gir deg også mulighet til å stifte nye bekjentskaper og møte mange likesinnede mennesker på din egen alder!

Vi gleder oss, og håper å se deg der! 

Gymnaster kan delta på følgende aktiviteter
  • NGTFs fellestropp
  • NGTFs ungdomstropp
  • Kretstropper (kretsens tilbud om felles tropp for sine klubber)
  • Foreningstropper (mindre tropper med deltakere fra samme forening)
  • Norges Kvinnelige Gymnastikkveteraner
  • Norges Turnveteraner
  • «Lær på Stedet» – tren inn programmet i løpet av stevnet
  • Workshops
  • Gym for Life Challenge Norge

Nedre aldersgrense: Det året man fyller 13 år

Historie

Landsturnstevnet er som en turnfestival, og blir arrangert hvert fjerde år. Stevnet er åpent for medlemmer av alle klubber og grupper som er medlemmer i NGTF. Det arrangeres workshops og oppvisninger, og NGTF tilbyr et felles oppvisningsprogram som gymnaster fra hele landet kan delta på.

Landsturnstevnene har lang historie i Norge, den strekker seg nemlig tilbake til 1886. Da stevnet startet, var det kun menn som deltok, men allerede i 1895 ble kvinnene også med.